Fırında Levrek (Sunum: Havva Peynirci Style) (:

Mutfakla aram çok çok iyidir, ig dan takip edenler bilir, yoksa verilecek kiloları nerden bulacaktım ben! Malum Ramazan ayındayız ve hafta sonları evde olduğumdan dolayı davet te yok ise hem sahur hemde iftarda yemek işlerinde yardımcı oluyorum anneme. Bu kış fazlaca balık yiğemenin etkisiyle balık yapmaya karar vedik. Levrek güzel balık velhasil kelam. Balığın iyiside balık pazarından alınır. (Kadıköyden) Üşenmem giderim. (:


Göze kestirilen balıkçıya gidilir ve "Levrekler Taze mi?" diye sorulur. Evde ikamet eden kişi sayısı kadar alınır ve temizletilir.


Evde güzelce yıkanır suyu süzülsün diye beklenir, hiç tuzlanmaz...


Levreklerin karnını doldurmak için patates, soğan ve havuç kullanıyoruz... Soğanları halka-halka ve havuç ile patatesleri de küp küp doğruyoruz..


Tat ve lezzet için Limon, dereotu ve maydanoz üçlüsünü kullandım ben. Dereotunu balıkların içine bütün bütün koydum, maydanozları ise doğrayıp balıkların üstüne serpiştirdim. Yine halka halka kestiğim limonlarıda balıkların üzerine yerleştirdim ki ekşimsi tat balıklara işlesin. (Portakal, mandalina da şahane olurdu! üfff...)
 

Tepsinin altına yağlı kağıt sermek aslında daha iyi ama evde kalmamış, koskoca carrefourda da bulamadım :S Tepsiyi fırçayla yağlıyoruz, balıkların içini ve dışınıda fırçayla yağlıyoruz, tepsiye simetrik olarak diziyoruz. (:


Balıkların önce içini soğan, patates, havuç ve dereotu ile dolduruyoruz. Kalan malzemelerle de tepsinin boşta kalan kısımlarını dolduruyoruz. Limonlarıda balıkların üzerine dizip maydanozu da serpiştirdikten sonra alüminyum folyo ile tepsinin üstünü kapatıyoruz. 150C de önceden ısıtılmış dırında 45dk pişiriyoruz.


Bu arada metabolizmayı canlandırmak için spor yapıyoruz, birkaç plates haraketi ve ip atlamak gibi... (:


Ve sonuuuçççç. (((: 
Afiyet oldu.


Mutlu bir hafta geçirmeniz dileğimle.

SHARE ON:

9 yorum:

  1. O balıkların gözlerini görünce içim sızlıyo benim yazık ama :))
    O yüzden asla balık alamam alırsam da yiyemem :D
    Severim ama böyle de çelişkili bi insanım :))
    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa olmadı ama bu, çinekop yemedik ki hem Levrek bu 30cm vardı uzunluğu.. (:
      Teşekkür edrim..
      (:

      Sil
  2. eline sağlık,bayılırım her balığa,hele fırında yada ızgarada offf :)))
    senin tepside çok şahane gözüküyor.
    inceliğin de şahane,gün boyu gülümserim ben artık,ayrıca linkini de eşime mail attım:)
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende teşekkür ettim, ama eşinin yorumunu da merak ettim. (:

      Sil
    2. biraz gecikti,bi de misafirim var,,yarın soracağım:))

      Sil
  3. Çook güzel olmuş ellerine sağlık (:
    Bende çok severim levrek (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, levrek le ilgili ikinci çalışmam bu, ben çupracıyım… (:

      Sil
  4. Eline sağlık ve afiyet olmuştur umarım.
    Ama Şeyma'ya katılıyorum.
    Sevgiler
    :)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.